Alles rond het thema uitvaart in Hengelo

Wat kost een uitvaart in Hengelo

De kosten van een uitvaart verschillen per uitvaart. Dat komt omdat iedereen andere wensen heeft. De kosten bestaan namelijk uit de kosten die de uitvaartondernemer in rekening brengt voor zijn of haar dienstverlening en de kosten voor bijvoorbeeld de kist, het opbaren, de condoleance en de plechtigheid. Uiteraard speelt ook de keuze tussen begraven of cremeren een rol als je kijkt naar de kosten van een uitvaart.

Kijk eerst wat het budget is

Mensen die een uitvaart moeten regelen voor een overleden dierbare doen er verstandig aan om altijd eerst te kijken naar het beschikbare budget. Het kan zijn dat de overledene een uitvaartverzekering heeft. Als dat zo is dan kan contact opgenomen worden met de uitvaartverzekeraar om te vragen welk bedrag er uitgekeerd wordt voor de uitvaart of dat er sprake is van een natura verzekering. Als er geen verzekering is dan is het verstandig om eerst rustig uit te zoeken welk bedrag er uitgegeven kan worden aan de uitvaart.

Eigen keuzes spelen een rol

De keuzes van de nabestaanden spelen een belangrijke rol bij de totale kosten van de uitvaart. Kiest de familie voor een standaard uitvaartkist of voor een exclusief exemplaar? Wordt de overledene thuis opgebaard of in een uitvaartcentrum in Hengelo? Wordt er een rouwadvertentie geplaatst in een krant of niet? Wordt er na de uitvaartplechtigheid een condoleance gehouden met alleen koffie en thee of kiest men voor uitgebreide catering met drank en hapjes?

Hoe krijg je inzicht in wat de opbouw van de kosten?

Het mag duidelijk zijn dat alle keuzes (onderdelen van de uitvaart) geld kosten. Om goed inzicht te krijgen in wat de kosten per onderdeel gemiddeld genomen zijn kan je gebruik maken van de online uitvaart kostencalculator op Uitvaart.nl. Aan de hand van de gemaakte keuzes is direct zichtbaar wat de kosten ongeveer zullen zijn. Dit kan helpen om een persoonlijk afscheid te realiseren binnen het beschikbare budget.

Goedkope uitvaart in Hengelo

Families die weinig budget hebben kunnen overwegen om te kiezen voor een goedkope uitvaart. Er zijn budgetaanbieders die door heel efficiënt te werken een hoge kwaliteit kunnen bieden tegen een tarief dat zomaar een paar duizend euro goedkoper is dan de prijs van een gemiddelde uitvaart in Hengelo (gemiddeld rond de 5.000 euro).

Deze budget uitvaart aanbieders bieden verschillende pakketten aan. Nabestaanden kunnen zo heel goed zien wat er binnen het pakket valt. Men kan bijvoorbeeld overwegen om de uitvaartplechtigheid en condoleance thuis te houden. Dan kan de familie alles helemaal naar eigen wens en smaak invullen, terwijl ze niet hoeven te betalen voor de huur van een aula en koffiekamer met catering.

Op www.budgetbegrafenis.nl kan je al vanaf 1.850 een eenvoudige begrafenis regelen inclusief graf. Voor een goedkope crematie (al vanaf 1.350 euro) kunnen nabestaanden in Hengelo kijken op www.budgetcrematie.nl.

Vergelijk uitvaartondernemers uit Hengelo

Er zijn diverse uitvaartondernemers die werken in Hengelo en de directe omgeving. De laatste jaren is het aanbod aan uitvaartondernemers steeds groter geworden. Dat zorgt er voor dat er ook steeds meer te kiezen valt. Een goede keuze heeft zo zijn invloed op de kosten van de uitvaart want elke uitvaartondernemer mag zijn eigen tarieven bepalen. En die tarieven lopen behoorlijk uiteen. Een eenvoudige vergelijking online kan zomaar honderden euro’s besparen.

Er zijn twee website die geschikt zijn om eenvoudig en zonder kosten (voor zowel de aanvrager als de uitvaartondernemers) uitvaartondernemers uit Hengelo te vergelijken. Kijk daarvoor op www.uitvaartmarkt.nl of www.uitvaartoffertes.nl.

Goedkope uitvaart

Er zijn verschillende uitvaartorganisaties die online goedkope uitvaarten (ook wel budgetuitvaarten) aanbieden. Bij deze uitvaarten kan men doorgaans kiezen uit een paar vastgestelde pakketten. Hoe minder diensten en producten worden afgenomen hoe goedkoper de uitvaart. Er zijn aanbieders die een basis crematie aanbieden vanaf 1200 euro. Let wel op wat je eigen wensen zijn m.b.t. het afscheid. Het kan zijn dat een goedkoop pakket bijvoorbeeld niet voorziet in een gelegenheid om de overledene op te baren of dat er zelfs helemaal geen uitvaartplechtigheid bij zit. Kijk dus vooraf goed wat er in het pakket zit en of dat naar wens is of niet.

Om geld te besparen kunnen nabestaanden er ook voor kiezen om de uitvaart (zo veel mogelijk) helemaal zelf te regelen. Op Uitvaart.nl staat punt voor punt wat mensen allemaal moeten regelen als ze de uitvaart helemaal zelf willen regelen.