Alles rond het thema uitvaart in Hengelo

Uitvaartondernemer kiezen

Inwoners van Hengelo hebben heel wat te kiezen als het gaat om een uitvaartondernemer. Er zijn tientallen uitvaartondernemers die werken in Hengelo. Elke uitvaartondernemer heeft zo zijn of haar eigen manier van werken en eigen tarieven. Het is daarom verstandig om een overwogen keuzen te maken want een uitvaart regelen is niet alleen heel emotioneel, maar ook erg intiem. De uitvaartondernemer is aanwezig bij hele persoonlijke momenten en dan is het uiteraard erg belangrijk dat nabestaanden worden bijgestaan door iemand waar ze zich vertrouwd bij voelen.

Geen verplicht uitvaartdiploma

Er is in Nederland geen wet die voorschrijft dat iemand moet beschikken over een speciaal diploma om zich uitvaartondernemer of uitvaartverzorger te mogen noemen. Het is een vrij vak en iedereen die het maar wil kan zijn of haar eigen uitvaartbedrijf beginnen. Het mag voor zich spreken dat de persoonlijkheid en aanpak van uitvaartondernemers dus heel veel kan verschillen. Ook de verschillen in tarieven kunnen heel groot zijn. Een goede keuze is dus echt belangrijk.

Wie een keuze moet maken tussen verschillende uitvaartondernemers kan allereerst goed opletten of er een klik is tussen de familie en de uitvaartondernemer. Als mensen zich tijdens het eerste regelgesprek niet op hun gemak voelen bij de uitvaartondernemer dan doen ze er verstandig aan om niet in zee te gaan met de betreffende uitvaartondernemer. Let naast de persoonlijkheid ook op de tarieven, vraag bij voorkeur aan meerdere uitvaartondernemers om een offerte.

Vergelijk uitvaartondernemers uit Hengelo

Op Uitvaartmarkt.nl en Uitvaartoffertes.nl kunnen op een heel eenvoudige manier verschillende uitvaartondernemers uit Hengelo met elkaar worden vergeleken. Aan de hand van een wensenformulier krijgt de aanvrager binnen enkele uren offertes van meerdere uitvaartondernemers die werken in Hengelo. Een vergelijking kan al snel een besparing van vele honderden euro’s opleveren.

Een vergelijking op Uitvaartmarkt.nl en Uitvaartoffertes.nl is helemaal kosteloos voor zowel de aanvrager als de uitvaartondernemers. Soms denken mensen dat er na een overlijden geen tijd is om uitvaartondernemers te vergelijken. Maar er is geen enkele noodzaak om binnen een paar uur na overlijden al een uitvaartondernemer te laten komen. Sterker nog de meeste families vinden het juist prettiger om de eerste uren eerst alleen te zijn met elkaar en de overledene.

Uitvaartondernemer als overledene uitvaartverzekering heeft

Ook wanneer een overledene een uitvaartverzekering heeft mag de familie altijd zelf kiezen wie de uitvaart gaat verzorgen. Men moet alleen wel kijken om wat voor soort verzekering het gaat. Bij een kapitaal verzekering keert de verzekeraar het overeengekomen bedrag uit en kan men helemaal zelf kiezen. Als er sprake is van een natura verzekering dan wil de verzekeraar de uitvaart doorgaans het liefst zelf verzorgen. De nabestaanden kunnen dan wel kiezen voor een ander, maar moeten er wel rekening mee houden dat de verzekeraar mogelijk een lager bedrag zal uitkeren dan de waarde van de uitvaart zoals die beschreven staat in de polis. Kijk voor uitgebreide informatie in het hoofdstuk Uitvaartverzekering.