Alles rond het thema uitvaart in Hengelo

Uitvaartverzekering

Veel Hengeloƫrs hebben een uitvaartverzekering. Er zijn diverse uitvaartverzekeringen en ze bieden allemaal diverse pakketten aan. Maar in grote lijnen kan er worden gekozen uit twee soorten uitvaartverzekeringen. Een natura verzekering of een kapitaal verzekering.

Een natura verzekering is een verzekering waarbij de verzekeraar de uitvaart het liefst zelf wil verzorgen. De verzekerde verzekert zich eigenlijk voor bepaalde diensten en goederen. Deze verzekeraars beschikken doorgaans over een eigen uitvaartbedrijf of ze werken samen met lokale uitvaartondernemers.

De nabestaanden zijn overigens helemaal vrij om ook in het geval van een natura verzekering te kiezen voor een andere uitvaartondernemer. Men moet er dan wel rekening mee houden dat de verzekeraar waarschijnlijk een lager bedrag zal uitkeren dan de waarde van de uitvaart die in de polis staat. Het is daarom verstandig om eerst even contact op te nemen met de verzekeraar om te vragen welk bedrag ze zullen uitkeren. De nabestaanden kunnen dan aan de uitvaartondernemer van keuze vragen of die de uitvaart voor dat bedrag wil/kan verzorgen.

Bij een kapitaal verzekering is de verzekerde verzekerd voor een in de polis overeengekomen bedrag. De nabestaanden zijn helemaal vrij in de keuze van de uitvaartondernemer.

Kijk voor uitgebreide informatie over uitvaartverzekeringen en de verschillende mogelijkheden/voorwaarden op www.uitvaartverzekering.com.