Alles rond het thema uitvaart in Hengelo

Eenzame uitvaart Hengelo

Het komt gelukkig niet heel vaak voor in Hengelo, maar heel soms komt er iemand te overlijden die helemaal geen sociaal netwerk had. Iemand die geen familie meer heeft of die, door bijvoorbeeld conflicten uit het verleden, geen contact meer heeft met de familie. Als zo iemand ook geen vrienden of kennissen heeft kan het zijn dat er niemand is die de uitvaart wil regelen en betalen.

In die situaties is de gemeente Hengelo verantwoordelijk voor de uitvaart. De gemeente zal eerst proberen om uit te zoeken of de overledene ergens heeft opgeschreven of hij of zij begraven of gecremeerd wil worden. Als dat ergens is opgeschreven zal de gemeente deze laatste wens volgen.

Als de gemeente Hengelo de uitvaart moet verzorgen zal de gemeente kiezen voor een sobere uitvaart. Dat doet men om de kosten zo veel mogelijk te beperken. Op de dag van de uitvaart zal er doorgaans een medewerker van de gemeente aanwezig zijn zodat niemand helemaal alleen naar zijn of haar laatste rustplaats wordt gebracht.

Als er wel directe nabestaanden zijn dan kan de gemeente de kosten van de uitvaart verhalen op deze directe nabestaanden. Het is daarom voor nabestaanden soms verstandiger om er voor te kiezen om de uitvaart toch zelf te verzorgen omdat dat doorgaans goedkoper kan dan wanneer de gemeente de uitvaart regelt. Kijk voor meer informatie hierover in het hoofdstuk Geen geld voor de uitvaart.