Alles rond het thema uitvaart in Hengelo

Locaties uitvaartplechtigheid in Hengelo

De meeste uitvaartplechtigheden worden gehouden in de aula van begraafplaats Oldenzaalsestraat als er gekozen wordt voor een begrafenis in Hengelo. Voor crematies vinden de meeste uitvaartplechtigheden plaats in crematorium Enschede of Almelo. Het komt ook regelmatig voor dat de plechtigheid wordt gehouden in een uitvaartcentrum in Hengelo of in een kerk. Vaak vinden families het praktisch om meerdere onderdelen van de uitvaart te centraliseren op dezelfde locatie. Het kan ook zijn dat men de condoleance ook laat plaatsvinden op de begraafplaats, in het crematorium, kerk of uitvaartcentrum.

Uitvaart regelen in Hengelo

De ervaren uitvaartverzorgers van Topuitvaarten kunnen u helpen om een goed afscheid te organiseren. Wij ontzorgen, ondersteunen en inspireren u bij een persoonlijk afscheid.

Bel ons gerust voor informatie: 088 – 848 82 27 (24/7)

Uitvaart in eigen huis of achtertuin

Het komt steeds vaker voor dat nabestaanden er voor kiezen om de plechtigheid te houden op een locatie die niet direct gerelateerd is aan de uitvaartbranche. Soms vinden mensen een uitvaartcentrum of crematorium te beladen en willen ze het afscheid liever laten plaatsvinden op een plek waar ze in het ‘normale leven’ ook komen.

Het kan ook erg persoonlijk en intiem zijn om het afscheid te houden op een plek die heel bijzonder was voor de overledene. Stel dat de overledene zijn of haar huwelijksfeest hield in bijvoorbeeld Grand café de Twee Wezen aan de Burg. Jansenplein. Dan kan het natuurlijk ook heel bijzonder zijn om het afscheid ook te houden in de Twee Wezen. Vaak denken nabestaanden dat horeca niet openstaan voor uitvaartplechtigheden, maar steeds vaker bieden eigenaren hun ruimtes aan om er afscheid te kunnen nemen. Dit wordt vooral gedaan wanneer ook de condoleance gehouden wordt op dezelfde locatie.

Er zijn tientallen horeca bedrijven die graag meewerken aan een uitvaart. Uiteraard kan dat niet altijd en daarom is het verstandig om even contact op te nemen met de locatie die men op het oog heeft. Vragen kan altijd en het antwoord zal verrassend vaak positief zijn. Uw uitvaartondernemer weet ook precies welke locaties in Hengelo geschikt zijn om er een uitvaartplechtigheid te houden.

Het kan natuurlijk ook heel bijzonder zijn om het afscheid thuis te laten plaatsvinden. Dat kan alleen als er thuis voldoende ruimte is om alle belangstellenden te ontvangen. Als er in de tuin voldoende ruimte is kan er ook worden gekozen om de plechtigheid te houden in de tuin. Als het koud is of wanneer er regen wordt verwacht kan men er voor kiezen om een tent op te laten bouwen in de tuin. Uw uitvaartondernemer kan helpen bij de organisatie want bij een thuisuitvaart moet doorgaans erg veel geregeld worden. Denk aan de catering, de opbaring, de ontvangst van de gasten, sanitaire voorzieningen, het vervoer naar het crematorium of de begraafplaats etc.