Alles rond het thema uitvaart in Hengelo

Kan uitvaart niet betalen

Het komt voor dat iemand in Hengelo komt te overlijden die helemaal niets van waarde nalaat. Als zo iemand ook geen uitvaartverzekering had dan moeten de directe nabestaanden opdraaien voor de kosten van de uitvaart. Gelukkig kunnen de meeste families het benodigde bedrag samen bij elkaar brengen, maar het komt ook voor dat de nabestaanden ook geen geld hebben.

Als er niemand is die de uitvaart kan of wil betalen dan zal de gemeente Hengelo de uitvaart verzorgen. Maar dat wil niet zeggen dat de directe nabestaanden dan niets hoeven te betalen. De gemeente zal de kosten achteraf namelijk alsnog verhalen op de directe nabestaanden. Die kosten zijn doorgaans hoger dan wanneer de familie de uitvaart toch zelf had geregeld. Dat kan bijvoorbeeld door (bijna alles) zelf te regelen. Hierdoor wordt het mogelijk ook een veel persoonlijker afscheid omdat de nabestaanden zelf alles regelen voor hun overleden dierbare. Op Uitvaart.nl staat punt voor punt wat mensen allemaal moeten regelen als ze de uitvaart helemaal zelf willen regelen.

Bijzondere bijstand

Hengeloƫrs met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen in aanmerking komen voor bijzondere bijstand van de gemeente Hengelo. De gemeente zal per situatie bekijken of iemand wel of niet in aanmerking komt voor bijzondere bijstand.

Mensen die de uitvaart van hun overleden dierbare niet kunnen betalen kunnen het beste contact opnemen met de gemeente Hengelo om te kijken of ze in aanmerking komen voor bijzondere bijstaand.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website van de gemeente Hengelo. U kunt ook bellen met nummer: 074 245 91 31.