Alles rond het thema uitvaart in Hengelo

Crematorium Hengelo

Inwoners van Hengelo kunnen voor een crematie op dit moment terecht in een van de vestigingen van Crematoria Twente in Almelo en Enschede. Vanaf 2018 kan men ook gebruik maken van het nieuwe crematorium in Oldenzaal.

Crematie regelen in Hengelo

De ervaren uitvaartverzorgers van Topuitvaarten kunnen u helpen om een goed afscheid te organiseren. Wij ontzorgen, ondersteunen en inspireren u bij een persoonlijk afscheid.

Bel ons gerust voor informatie: 088 – 848 82 27 (24/7)

In het crematorium

Het crematorium is de plek waar lichaamsverbranding plaatsvindt. Meestal wordt de plechtigheid voorafgaande aan de crematie ook gehouden in het crematorium.

De belangstellenden van de crematie worden ontvangen in de centrale ontvangstruimte van het crematorium. De directe nabestaanden worden voor de plechtigheid opgevangen in de familiekamer van het crematorium. In de aula zijn de voorste plekken gereserveerd voor de directe nabestaanden. Meestal wordt er voor gekozen om de belangstellenden eerst plaats te laten nemen. Als iedereen dan in de aula is komen de nabestaanden naar binnen. Soms staat de kist met de overledene al vooraan in de aula, maar het kan ook zijn dat de familie de kist zelf de aula in draagt.

In de dagen tussen het overlijden en de dag van de crematie hebben de nabestaanden de invulling van de plechtigheid voorbereid. Vaak wordt er door een paar mensen gesproken en wordt er muziek gedraaid waar de overledene van hield. Na de plechtigheid wordt meestal een condoleance gehouden. Deze kan worden gehouden in een van de koffiekamers van het crematorium, maar de nabestaanden kunnen er ook voor kiezen om de condoleance te houden in een zalencentrum of café in Hengelo. Sommige families houden de condoleance thuis.

De overledene wordt na de plechtigheid overgebracht naar de ovenruimte van het crematorium. Tegenwoordig kiezen steeds meer nabestaanden er voor om aanwezig te zijn bij het invoeren van de kist in de crematieoven. De crematie duurt ongeveer vijf kwartier. Uitgebreide technische informatie over het crematieproces is te vinden in de infotheek van Uitvaart.nl. Ik het hoofdstuk De crematieoven is informatie te vinden over bijvoorbeeld de temperaturen in de oven, maar ook over de filtertechnieken die er voor zorgen dat er eigenlijk alleen maar warme lucht wordt uitgestoten.

Contactgegevens Crematoria Twente

Kijk voor meer informatie over het crematorium in Almelo en Enschede op de website van Crematoria Twente.

Crematorium Almelo
Willem de Clercqstraat 95
7604 AR Almelo
Telefoonnummer: 053 - 475 60 60
Mail: info@crematoriatwente.nl

Crematorium Enschede
Usselerrietweg 40
7546 PE ENSCHEDE
Telefoonnummer: 053 - 475 60 60
Mail: info@crematoriatwente.nl