Alles rond het thema uitvaart in Hengelo

Taken uitvaartondernemer

Een uitvaartondernemer helpt nabestaanden om een goed afscheid te organiseren van een overleden dierbare. Een goede uitvaartondernemer is iemand die heel goed kan luisteren en die kan helpen om er een passend en persoonlijk afscheid van te maken.

Sommige uitvaartondernemers proberen om bij elke familie hetzelfde protocol uit te rollen. Op die manier krijgt elke familie min of meer dezelfde uitvaart. Dat is eigenlijk niet de bedoeling omdat een uitvaartverzorger juist heel goed hoort aan te voelen wat bij de overledene en de nabestaanden past.

Je kan de uitvaartondernemer eigenlijk zien als een soort van regisseur die het overzicht houdt en er voor zorgt dat alles tot in de details voor elkaar is. De uitvaartondernemer begint doorgaans met het eerste regelgesprek. Dat is het eerste gesprek met de directe nabestaanden. Tijdens dit gesprek wordt onder andere gesproken over de verzorging van de overledene, de opbaring en de keuze tussen begraven of cremeren.

Na het gesprek zal de uitvaartverzorger zorgdragen voor de laatste verzorging van de overledene. Het kan uiteraard ook zo zijn dat de familie dit zelf wil doen of dat de men dit samen met de uitvaartverzorger doet. De uitvaartondernemer zal zorgen dat de overledene wordt opgebaard. Dat kan thuis, maar ook in een uitvaartcentrum in Hengelo.

De uitvaartondernemer regelt ook het rouwvervoer en zal afspreken maken met de begraafplaats of het crematorium over uitvaartplechtigheid.

Let op!
Vraag de uitvaartondernemer altijd om eerst een offerte te verstrekken voordat de opdracht om de uitvaart te verzorgen wordt getekend. Hiermee kunnen nabestaanden voorkomen dat ze achteraf een veel te hoge factuur voor de uitvaart ontvangen. Kijk voor meer informatie over de tarieven van een uitvaart in het hoofdstuk 'wat kost een uitvaart in Hengelo'.