Alles rond het thema uitvaart in Hengelo

As bewaren

Als de nabestaanden er voor kiezen om de as te bewaren dan is het verstandig om eerst goed na te denken over de plek waar de as bewaard wordt. Als de as buiten wordt bewaard dan is het verstandig om te kiezen voor een stevige urn die bestand is tegen alle weersomstandigheden. Als de as binnen wordt geplaatst op een plek waar de urn mogelijk ooit om zal kunnen vallen dan is het belangrijk om te kiezen voor een onbreekbare urn.

Urn

De urn is nog altijd de meest gekozen asbestemming in Nederland. Urnen zijn er in diverse soorten en maten. Tegenwoordig zijn er ook veel urnen die naast een grote urn ook verkrijgbaar zijn als mini urn. Dat maakt het mogelijk om het grootste deel van de as op een centrale plek te bewaren en een beetje as te verdelen over meerdere mini urnen. Zo kunnen meerdere nabestaanden een beetje as van hun dierbare dichtbij zich houden.

De grootste online collectie urnen is te bekijken op www.urnenwinkel.nl. De urnen zijn er te bekijken in verschillende prijscategorieën en per soort materiaal. Een bezoek aan Urnenwinkel.nl zal duidelijk maken welke urnen er verkrijgbaar zijn en wat ze kosten. De goedkoopste urnen zijn al verkrijgbaar vanaf een paar tientjes, maar er zijn ook exclusieve urnen verkrijgbaar.

Assieraad

Een assieraad ziet er precies zo uit als een gewoon sieraard. Het verschil is dat in een assieraad een kleine ruimte zit waar een beetje as in kan. Deze ruimte wordt afgesloten met een heel klein schroefje. Dat maakt het dus mogelijk om de as in de toekomst eventueel over te plaatsen in een ander assieraad. Bij assieraden kan men denken aan een horloge, ring, armband, ketting, oorbellen etc. Net als bij gewone sieraden verschillende de prijzen behoorlijk. De prijs is afhankelijk van het gebruikte materiaal en de exclusiviteit. Een bijkomend voordeel van een assieraad is dat andere mensen niet kunnen zien dat het een sieraad is waar as van een overledene in zit. Op die manier kan de drager helemaal zelf bepalen wie wel of niet weet dat het een assieraad is.

Kijk voor voorbeelden van assieraden op www.urnenwinkel.nl in de categorie assieraden.

As bewaren op begraafplaats

Zowel op begraafplaats Oldenzaalsestraat als op begraafplaats Deurningerstraat kan as worden bewaard. Nabestaanden kunnen kiezen voor een plek in een urnennis. Maar het is ook mogelijk om de as te begraven in een speciaal urnengraf of om de as bij te zetten in een bestaand graf.

Neem voor de mogelijkheden en tarieven contact op met de beheerder van de begraafplaats.

begraafplaats Oldenzaalsestraat Hengelo
Oldenzaalsestraat 347
7557 GM Hengelo
Tel: 074- 291 39 16
Mob: 06- 20 59 68 04
Mail: begraafplaatsoldenzaalsestraat@hengelo.nl
Website: www.hengelo.nl/begraafplaatsen/oldenzaalsestraat

begraafplaats Deurningerstraat Hengelo
Deurningerstraat 262
7557 HM Hengelo
Tel: 074 – 291 47 12
Mob: 06 – 20 60 23 59
Mail: begraafplaatsdeurningerstraat@hengelo.nl
Website: www.hengelo.nl/begraafplaatsen/deurningerstraat

As bewaren bij crematorium

Bij de twee vestigingen van Crematoria Twente in Almelo en Enschede zijn verschillende mogelijkheden om de as te bewaren. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor een plek in een urnennis, maar er zijn ook urnengraven waar de as bewaard kan worden.

Neem voor de mogelijkheden en tarieven contact op met Crematoria Twente.
Crematorium Almelo
Willem de Clercqstraat 95
7604 AR Almelo
Telefoonnummer: 053 - 475 60 60
Mail: info@crematoriatwente.nl

Crematorium Enschede
Usselerrietweg 40
7546 PE Enschede
Telefoonnummer: 053 - 475 60 60
Mail: info@crematoriatwente.nl

Kijk ook op de website van Crematoria Twente.