Alles rond het thema uitvaart in Hengelo

As verstrooien

Als de nabestaanden er voor kiezen om de as te verstrooien dan kan dat op heel veel plekken. Denk bijvoorbeeld aan een plek ergens in de natuur waar de overledene graag kwam. De as kan worden verstrooid over land, maar ook over zee of in een rivier.

Regels as verstrooien in Hengelo

De belangrijkste regel bij het verstrooien van de as is dat men vooraf toestemming nodig heeft van de eigenaar van de grond. Dat wil dus zeggen dat iemand die de as van een dierbare wil verstrooien in de eigen tuin dat zonder toestemming van een ander mag doen. Maar iemand die de as ergens anders in Hengelo wil verstrooien zal vooraf eerst toestemming moeten vragen. Meestal is de gemeente Hengelo de eigenaar. Iemand die de as bijvoorbeeld wil verstrooien in een park kan het beste vooraf contact opnemen met de gemeente Hengelo om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

As verstrooien op begraafplaats Hengelo

Zowel op begraafplaats Oldenzaalsestraat als op begraafplaats Deurningerstraat kan as worden uitgestrooid. De twee begraafplaatsen hebben de beschikking over speciale strooivelden. Op beide begraafplaatsen is het mogelijk om naast het strooiveld een naambordje te huren met daarop de naam van de overledene van wie de as daar is verstrooid. Neem contact op met de begraafplaats van keuze voor de mogelijkheden en tarieven. Let wel op, het is niet toegestaan om de as zelf, zonder toestemming van de beheerder, te verstrooien op de begraafplaats.

begraafplaats Oldenzaalsestraat Hengelo
Oldenzaalsestraat 347
7557 GM Hengelo
Tel: 074- 291 39 16
Mob: 06- 20 59 68 04
Mail: begraafplaatsoldenzaalsestraat@hengelo.nl
Website: www.hengelo.nl/begraafplaatsen/oldenzaalsestraat

begraafplaats Deurningerstraat Hengelo
Deurningerstraat 262
7557 HM Hengelo
Tel: 074 – 291 47 12
Mob: 06 – 20 60 23 59
Mail: begraafplaatsdeurningerstraat@hengelo.nl
Website: www.hengelo.nl/begraafplaatsen/deurningerstraat

As verstrooien bij crematorium

Bij de twee vestigingen van Crematoria Twente in Almelo en Enschede kan de as worden uitgestrooid op een strooiveld. Families mogen de as daar onder begeleiding van een van de medewerkers uitstrooien. Men kan de as ook laten uitstrooien door een van de medewerkers van het crematorium zonder dat de familie hierbij aanwezig is.

Neem voor de mogelijkheden en tarieven contact op met Crematoria Twente.

Crematorium Almelo
Willem de Clercqstraat 95
7604 AR Almelo
Telefoonnummer: 053 - 475 60 60
Mail: info@crematoriatwente.nl

Crematorium Enschede
Usselerrietweg 40
7546 PE Enschede
Telefoonnummer: 053 - 475 60 60
Mail: info@crematoriatwente.nl

Kijk ook op de website van Crematoria Twente.

As verstrooien over zee

Voor mensen die erg van de zee houden is het mogelijk om de as te laten uitstrooien over zee. Dat kan vanaf een boot, maar er zijn ook bedrijven die de as vanuit een vliegtuig over zee uitstrooien.